Címlap Krimi Viszonylag ol...

Viszonylag olcsón megúszhatja Pécs első számú kerítőnője

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság a napokban megtartott nyilvános előkészítő ülésen az elsőrendű vádlott nőt négy rendbeli folytatólagosan, társtettesként elkövetett kerítés bűntette és öt rendbeli folytatólagosan elkövetett kerítés bűntette miatt – halmazati büntetésül – kettő év börtönre, amelynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette, és 760.000 forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá 400.000 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben – tudatta a Pécsi Törvényszék.

A másodrendű vádlott férfit négy rendbeli folytatólagosan, társtettesként elkövetett kerítés bűntette miatt egy év hat hónap börtönre, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette, és 280.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A harmadrendű vádlott férfit épület rendelkezésre bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette miatt 1.400.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Átrendezte a boltot a koronavírus

A bíróság tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlott nő egy pécsi szórakozóhelyet üzemeltetett, amit a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen be kellett zárnia 2021. március elején. Ezért úgy döntött, hogy az ismeretségi körébe tartozó prostikat telefonon fogja kiközvetítetni az őt megkereső férfiaknak. A másodrendű vádlott korábban taxisofőrként dolgozott, így ismerte meg az elsőrendű vádlottat, és ő volt az, aki szállította a lányokat, illetve pénzt is átvett.

Az elsőrendű vádlott különböző férfiaknak közvetített ki prostituáltakat.

A férfiak telefonon vették fel a kapcsolatot a madámmal, aki ezt követően a taxist bízta meg a lányok szállításával.

Irodai légyott, majd szálloda

A bíróság tájékoztatása szerint 2021 áprilisában újra kinyitott a bár, ahol ahova az éjszakánként szórakozni érkező férfiak 20.000-30.000 forintért a bárban táncoló prostituáltakkal bementek a bárban lévő irodába, ahol szexeltek, majd ezután kifizették a pénzt.

Váratlan helyzet állt elő azonban, amikor három prostinak felmondták az albérletét. Így keresni kellett egy helyet, ahol dolgozhatnak a bár mellett. Végül egy hotelre esett a választás, ennek vezetője a harmadrendű vádlott az ügyben.

A férfi ugyanis elintézte, hogy legalább kettő, de esetenként ennél akár több szobát is fenntartott a lányoknak, szobánként napi tízezer forintért.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezést nyújtott be az első- és harmadrendű vádlottak vonatkozásában súlyosításért, továbbá a harmadrendű vádlott fellebbezést terjesztett elő a büntetése enyhítése végett.

Az ítélet tehát nem jogerős.

(Fotó: Fortepan/Babylon 1993)