Címlap Közélet Pécs ismét az...

Pécs ismét az internetes kultúra fővárosa!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó hírről számolt be a pécsi önkormányzat: az internetes kultúra fővárosa vándordíjat ismét Pécs nyerte el.

A tájékoztatás szerint 21. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, az év honlapja pályázatot. A hazai marketingszövetség és az internetmarketing tagozat által szervezett versenyre 227 nevezés érkezett a tavalyi év végéig, közülük a szakmai zsűri 68 pályaművet díjazott.

A díjat azért kapta meg ismét a város, mivel számos pécsi márkatulajdonos és fejlesztő cég munkája nyert elismerést az év honlapja pályázaton, például a Cubifox, a Ferling Digital, a Proof Agency, a Terrán, vagy az Ycollective.

A város honlapja is újból díjazott lett, miután kiérdemelte az év honlapja minőségi díjat az önkormányzatok és települések kategóriájában. A pecs.hu indulása óta eltelt egy évben végrehajtott fejlesztés kapott elismerést. Ennek keretében frissült és még áttekinthetőbb lett az eseménynaptár, és számos keresőszolgáltatás (képviselő-kereső, orvoskereső, térképes kereső) tette még jobban használhatóvá az oldalt.

A zsűri értékelése szerint Pécs városának 2021-ben teljesen megújult honlapja rendkívül felhasználóbarát, korát meghaladó, s valóban XXI. századi módon közelíti meg az online önkormányzatiságot. Az oldal jól átlátható, amely egyaránt szól a pécsieknek, a turistáknak, a diákoknak és a befektetőknek is, ráadásul képes a folyamatos megújulásra.

Íme a pécsi díjazottak listája:

Az év applikációja kategória:
Különdíj: HuGo – fedezd fel a magyar vonatkozású helyeket az USA-ban a jenki huszárral – fejlesztő: Cubifox

B2B weboldalak kategória:
Az év honlapja-díj: Cubicfox.com

Hungarikum kategória:
Minőségi díj: Hollóházi Porcelánmanufaktúra – fejlesztő: Ferling Digital

Önkormányzatok és települések kategória:
Minőségi díj: Pécs város megújuló honlapja – fejlesztő: Yco

Márkasite kategória:
Az év honlapja: Terrán Generon – A napelemes tetőcserép
Minőségi díj: Zsirai Pincészet – fejlesztő: Yco
Különdíj: Proof Agency Márkaoldal