Címlap Krimi Egy pécsi nő ...

Egy pécsi nő többször is kifosztott, majd megvert egy idős embert

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Letartóztattak egy pécsi nőt egy hónapra folytatólagosan elkövetett kifosztás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A Pécsi Törvényszék közlése szerint a gyanúsított nő, többször találkozott az utcán az idős sértett férfivel, majd a közelébe férkőzött, s először augusztus 26-át követő napokban, egy este 20 óra körüli időpontban becsöngetett a sértett férfi lakásába és kihasználva idős korából fakadó állapotát, a sértett figyelmét elterelte azzal a kéréssel, hogy hozzon neki vizet, ellopott a sértett szekrényében lógó kabátjából 100 000 forintot.

Pár nappal később, szeptember közepén a nő ismét becsöngetett a sértett férfihoz, akit pénzváltásra kért meg, majd ismét vizet kért tőle, ezzel a figyelmét elterelte és ezt kihasználva eltulajdonította a sértett nylonzacskóban tárolt 400 000 forintját.

Az idős ember végül feljelentést tett. A rendőrség a gyanúsítottat október végén vonta felelősségre a történtek miatt, aki azonban tagadta a bűncselekmények elkövetését, panaszt jelentett be, azonban a panaszt az ügyészség elutasította.

A nő dühös lett a feljelentés miatt, ezért ismét becsengetett a sértett lakásába. A lakásban a gyanúsított felszólította a sértettet, hogy vonja vissza a feljelentését és mondja azt, hogy megvan a pénze, mert különben ő ezért öt évet fog kapni. A vita hevében a gyanúsított elkapta a sértett támaszkodóbotját és azzal a sértettet szájon ütötte, továbbá meglökte az idős férfit, aki ekkor elesett, és a gyanúsított ismét meg akarta ütni. A sértett csak lassan tudott felkelni a földről, ezt a gyanúsított ismét kihasználta és a sértett szobájából eltulajdonított egy 10 cm átmérőjű fémdobozt, melyben 20 000 forintos bankjegyekben összesen 700 000 forint volt.

A gyanúsított – vagyon elleni erőszakos bűncselekmények miatt – többszörösen büntetett előéletű. A bíróság a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.