Címlap Baranya Szentkirályi ...

Szentkirályi Alexandra tartott politikai fórumot Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szankciós politika, a nemzeti konzultáció és a Magyarországnak járó uniós források volt a témája annak a fórumnak, amit Szentkirályi Alexandra tartott Pécsett. A kormányszóvívő szerdai fórumára több mint kétszáz vendég, köztük civil szervezetek vezetői és polgármesterek is érkeztek.

Brüsszeli szankciós politika zsákutcába vezette Európát

– Ebből a zsákutcából azzal lehet kikeveredni, ha a béke irányába mozdulnának el Európa vezetői – mondta Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő hangsúlyozta: a magyar emberek december 9-ig tudják elmondani véleményüket ezzel kapcsolatban és kitölteni a konzultációs íveket. A kormányszóvívő kiemelte: Magyarország az egyetlen ország, ahol megkérdezik a választópolgárokat a szankciós politikáról.

– Nem tudom, hogyan állnak a lakógyűléshez azok, akik társasházban élnek? Sokszor a hátunk közepére sem kívánjuk, hiszen minden apró dologról együtt kell dönteni. Gondoljunk bele, hogy most az országot érintő szankciós politikáról mondhatunk véleményt – tette hozzá Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvívő Pécsett is kiemelte: az Európai Bizottság ma először hivatalosan elfogadásra ajánlotta Magyarország helyreállítási terveit, ráadásul kifejezetten elismerően. Ezzel kapcsolatban pedig azt remélik, hogy év végéig alá is tudják írni szerződéseket, hogy 2023-tól meginduljanak és meg is érkezzenek az európai uniós források.

Hoppál Péter: békére van szüksége Magyarországnak

– A magyar kormány és a kormányfő minden tárgyaláson a békét hangsúlyozza. Ha béke van, akkor nincs olyan következménye, amibe most belesodródott Európa – mondta Hoppál Péter. Az országgyűlési képviselő és a fórum házigazdája hangsúlyozta: észhez kell térni.