Címlap Baranya Előzetesbe ke...

Előzetesbe került a lakótársát kényszermunkára fogó pellérdi férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy középkorú férfi letartóztatását egy hónapra, munkavégzésre, munka jellegű tevékenység végzésére, egyéb szolgáltatásra, vagy jogellenes cselekmény folytatására erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette alapos gyanúja miatt.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint a pellérdi gyanúsított a sértett férfi helyzetét kihasználva őt 2020 nyarán lakhatás céljából befogadta, majd ezt követően különböző kerti munkákat és ház körüli feladatokat végeztetett vele. A gyanúsított a sértettnek az elvégzett munkáért aránytalan ellenszolgáltatást nyújtott, a sértettet kihasználta. Amikor a sértett ezt szóvá tette, a gyanúsított vele szemben agresszívvé vált, azzal fenyegette, amennyiben a munkát nem végzi el meg fogja verni, a sértettet a szabad mozgásában is gátolta, ellenőrizte.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője elsődlegesen szabadlábra helyezés, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentettek be fellebbezést, így a végzés nem végleges.