Címlap Közélet Közösség Fitneszpark é...

Fitneszpark épül Zengővárkonyban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén januárban a zengővárkonyi önkormányzat a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal közösen pályázott sport- és szabadidőpark létrehozására. A sikeres pályázat révén csaknem 46 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt tervezett befejezése jövő áprilisban várható.

Az új parkban futópálya épül, ahol a fiatalok, felnőttek és az idősek egyaránt igénybe vehetik a kihelyezett fitneszeszközöket. A környéken egyedülálló pumptrack-pálya a fiatalabb korosztály sportolással egybekötött kikapcsolódását szolgálja majd. A projekt a környezetbe illő új utcabútorokkal az idősek és kismamák számára is kellemesebbé teszi a szabadban töltött időt. A modern napelemes közvilágítással estébe nyúlóan lehet majd a park szolgáltatásait használni.

A zöldfelület megújítása szintén fontos része a fejlesztéseknek, egyrészt cserjesor ültetésével takarásban lesz a sport- és szabadidőpark, másrészt a fásítás a ligetes kialakítást segíti elő az új parkban és a játszótéren.