Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

November 25-én, pénteken 17.00 órakor felkapcsolják az ünnepi fényeket a pécsi főtéren, majd a Csurgó Együttes koncertjével kezdetét veszi a forgatag a megyeszékhelyen. Idén is kivilágítják a dzsámit a gyerekek rajzaival, a mesekuckóban pedig a pécsi színészek olvassák fel kedvenc meséiket hétvégén. Lesznek erkélyi koncertek, iskolások mutatkoznak be a és természetesen vásári forgatag több mint félszáz kitelepülővel. Az idei újdonság a négy szelfipont a Kossuth téren.

November 25-től december 24-ig tartják a idén a XI. Pécsi Adventi Kézműves- és MesevásártAz ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón Pécs polgármestere hangsúlyozta:

Pécsiek személyesen kértek engem arra, hogy ne ezen takarékoskodjunk. Erre az adventre a pécsieknek és a környéken élőknek szüksége van. Komoly táplálékot biztosít mindenki számára.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

– Nagy eredménynek tartom, hogy idén a tavalyinál emeltebb szintű adventi vásárt tarthatunk – mondta Péterffy Attila. A városvezető szerint nem természetes a megemelkedett energiaárak miatt, hogy adventi vásárt szerveznek ma Magyarországon. Pedig nagy szükség van rá, hogy a barátok, családtagok jól érezzék magukat valahol. Nemcsak Pécsről várnak érdeklődőket, hanem az ország másik feléből is.

Felföldi László: Az advent a békéről szól, amin nekünk is dolgozni kell

– Pécs nem egy város, hanem egy meghatározó hely. Nagyon speciális, bensőséges ereje van. Én, aki kívülről jöttem, ezt érzem – mondta Felföldi László. A megyés püspök hangsúlyozta: ha egy szóval kéne jellemezni az adventet, akkor az a béke – amin most dolgozni kell.

Minden, ami az ünnepről, a szépről, a harmóniáról szól, az a békét hordozza. A szívekben nagyon sok minden letakarja a békét, egy békétlen szív pedig lehetetlen, hogy békében legyen bárkivel is.

Felföldi László megyés püspök.

– Az adventi vásárban megállunk, találkozunk és szót váltunk a jóról, az igazról, a szépről – mondta Felföldi László. Egyházi vonalon liturgiákkal, hangversennyel készülnek az adventi időszakra. Reggel 6 órakor a Székesegyházban mise is lesz minden nap, mert erre igény van és sokan jönnek – tette hozzá Felföldi László.

A Kossuth téren négy szelfipont is lesz

– Pénteken és szombaton zenekarok lépnek színpadra. Vasárnap a pécsi oktatási intézmények gyermekei mutatkoznak be – mondta Hummel Márk. A Zsolnay Örökségkezelő ügyvezetője hangsúlyozta: a Kossuth téren négy darab szelfipontot is kihelyeznek. Lesz egy mackó, egy rénszarvasok által húzott szán, egy léghajó és egy óriási ajándékdoboz, amivel lehet fotózkodni.