Címlap Krimi Ez igen: 81 é...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Embercsempészés miatt emeltek vádat Siklóson egy 81 éves laoszi születésű, francia állampolgárságú férfi ellen, aki Magyarországról Nyugat-Európába akart illegális határátlépőket szállítani.

A vádirat szerint a férfi tavaly szeptemberben állapodott meg ismeretlen személyazonosságú társával abban, hogy a magyar államhatár déli szakaszát jogellenesen átlépő bevándorlókat fog Magyarországon át Nyugat-Európába juttatni. Egy görög honosságú autóval még ugyanabban a hónapban Budapestről az ország déli részébe indult, hogy az időközben Horvátországba érkező és a Dráva határfolyót csónakkal átlépő két vietnami és egy nepáli állampolgárt a magyar oldalon felvegye.

A rendőrök röviddel azt követően vonták intézkedés alá a férfit, hogy autójába beszálltak a bevándorlók és elindultak a járművel. A férfi ellen az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség.

(Képünk illusztráció)