Címlap Baranya Ez jó: „Amfet...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat egy komlói férfi ellen, aki Pécsen jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett.

A vádhatóság szerint a vádlott 2020 nyarán kezdett kábítószert terjeszteni Pécsen, a drogot az interneten keresztül rendelte meg, a vételárat kriptovalutában fizette ki. A kábítószer postán érkezett a vádlott lakására. A férfi internetes közösségi oldalon „Amfetamin” néven volt jelen, és ezen a felületen keresztül intézte a kábítószer értékesítését.

A vádlott 2021 decemberétől tovább növelte a kábítószer-értékesítést, és a vásárlói igények kielégítése érdekében három alkalommal rendelt Németországból tartózkodási helyére kábítószer tartalmú anyagot.

A díler által külföldről megrendelt kábítószerek közül csaknem 300 db ecstasy tablettát, 50 db bélyeget, valamint különböző porokat foglaltak le a posta raktárában, mielőtt azokat kézbesítették volna. A vádlott által külföldről rendelt kábítószer a jelentős mennyiség alsó határának négyszeresét tette ki.

A férfi 5-20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.

(Képünk illusztráció)