Címlap Baranya Fogynak a dro...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy kábítószer-kereskedővel kevesebb lett Baranya vármegyében, miután egy 36 éves sásdi dílert vontak ki a forgalomból a rendőrök.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a főkapitányság „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével június 20-án reggel egy 36 éves sásdi férfit fogtak el Orfűn, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy 2021 januárja és szeptembere között egy dark web felületen keresztül német és holland drogkereskedőktől postai kézbesítéssel jelentős mennyiségű koffeint, extasyt, amfetamint, valamint egy speciális savat vásárolt, amely drog otthoni előállításához szükséges.

A nyomozás során a férfival szemben továbbá bizonyítékok merültek fel arra vonatkozóan is, hogy 2022-ben és idén anyagi haszonszerzés céljából különböző drogokat – kokaint, marihuánát, metamfetamint – terített Baranya, illetve Somogy vármegyében. A férfi nem csak árulta, hanem fogyasztotta is a drogot, ugyanis a vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt kokainra és THC-ra pozitív eredményt mutatott.

A férfihoz köthető ingatlanokban – Orfűn, Pécsen és Sásdon – kutatást tartottak a nyomozók, amely során összesen bruttó 194 gramm, különböző kábítószergyanús anyagot és tablettákat, valamint több száz doboz potencianövelő szert találtak. A rendőrök vagyonvisszaszerzés céljából lefoglaltak két személygépkocsit is, illetve 360 eurót és 2,4 millió forintot.

A gyanúsított ellen – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték a letartóztatását.