Címlap Krimi Kuncsaftoktól...

Kuncsaftoktól lopott gumiabroncsot és nyomtatót egy pécsi csomagszállító sofőr

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy csomagküldő cég alkalmazottja ellen, aki a rábízott csomagok egy részét egyszerűen ellopta.

A férfi sofőrként dolgozott egy csomagküldő cégnél, minden munkanap kapott egy listát, az azon szereplő csomagokat kellett a megjelölt címre kiszállítania, illetve a megjelölt címen kellett átvenni azokat, majd továbbküldés céljából a pécsi depóba szállítani.

A férfi azonban a különböző személyek által rábízott csomagok egy részét eltulajdonította azzal a céllal, hogy azok tartalmát eladva bevételhez jusson.

Gumiabroncsokat és számítógépeket is lopott a kuncsaftoktól

A férfi 2020 november közepe és december eleje között két hét alatt hat sértettől tulajdonított el csomagokat, amelyek között egészségügyi termékek, gumiabroncsok és számítástechnikai eszközök is voltak.

A férfi az egyik sértettnek leszállítandó 10 db nyomtatóból 3 db-ot vett el, amelyet a későbbiek során ugyanazon sértettnek akart értékesíteni, aki azonban az áruk cikkszáma alapján beazonosította a tőle ellopott nyomtatókat.

A vádlott közel 2,5 millió forint értékben tulajdonított el különböző árukat.

Az elkövető cselekménye többrendbeli, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Borítókép: Pixabay)