Címlap Baranya Gyanús füveke...

Gyanús füveket találtak a Mecsekben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Rendőrkapitányság munkatársai állampolgári jelzés alapján jelentek meg augusztus 7-én este Pécsen, a Szkókó-tető és a Kutas-köz közötti erdős területen, ahol 37 kannabisztövet találtak és foglaltak le. A zsaruk szerint a növényeket egy közeli hétvégi házból egy öntözőrendszer segítségével gondozták.

A BMRFK szerint a rendőrök rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt, majd a lakásán elfogták. A 49 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt THC-ra pozitív eredményt mutatott, a lakásán megtartott kutatás alkalmával pedig összesen bruttó 232 gramm kábítószergyanús növényi származékot, egy kábítószer fogyasztásához használatos eszközt, valamint egy digitális mérleget is lefoglaltak a nyomozók.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, ellene kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást, és kezdeményezték a letartóztatását.