Címlap Baranya Három fiatal ...

Három fiatal bántalmazott egy férfit Szigetváron

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrségre február 22-én hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy Szigetváron bántalmaztak egy férfit.

A BVRFK közlése szerint a rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a sértett elment egy Berzsenyi utcai lakásba, ahol három másik fiatallal találkozott, mert úgy volt, hogy egyikük megveszi tőle a kabátját. A lakásban egy 18 éves szigetvári férfi szóváltásba keveredett a sértettel, mert az meggondolta magát a kabát eladásával kapcsolatban. Ekkor a férfi és a lakásban tartózkodó két társa – egy 19 éves halászteleki nő, valamint egy 17 éves szentdénesi fiú – szidalmazni kezdték a sértettet, majd bántalmazták is. Egyikük a lábánál fogva lerántotta az ágyról, majd többször ököllel arcon ütötték, és közben a 18 éves férfi elvette tőle a mobiltelefonját is.

A rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőket, majd előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók, az eltulajdonított telefont pedig lefoglalták. A három fiatal ellen kifosztás miatt nyomoz a Szigetvári Rendőrkapitányság, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Jogszabály alapján a sértett jogosult áldozatsegítő szolgáltatásokra, ezért a rendőrség áldozatvédelmi előadói elősegítették számára a közvetlen kapcsolatfelvételt az Áldozatsegítő Központ szakembereivel.