Címlap Baranya Sikeres volt ...

Sikeres volt az egyhetes közlekedési razzia Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy hétig a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizte a rendőrség Baranyában (is).

A járművek ellenőrzése során a rendőrök Baranya vármegyében 304 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, a gyermekbiztonsági rendszert 9 esetben nem használták, míg két esetben bukósisak nélkül közlekedtek az arra kötelezettek. A biztonsági öv használatára vonatkozó szabályokat 293 esetben a járművezetők, míg 11 esetben az utasok szegték meg.

Az ellenőrzés során 12 bűncselekményt is felderítettek a rendőrök. Kábítószerrel kapcsolatos jogsértés miatt 2 alkalommal, 5 esetben járművezetés ittas állapotban, 3 esetben járművezetés az eltiltás hatálya alatt, valamint 1-1 alkalommal egyedi azonosító jellel visszaélés és jármű önkényes elvétele miatt kellett intézkedniük, sőt az egyhetes akció alatt 1 körözött személyt is elfogtak az egyenruhások.