Címlap Krimi Idős asszonyt...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy férfi tett feljelentést szeptember 18-án, mert pár nappal korábban kifosztották idős édesanyját a saját lakásában Pécsen.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy ismeretlen férfi délelőtt bekopogott az idős asszony ajtaján, majd amikor a nő résnyire ajtót nyitott, kitámasztotta azt a lábával, a sértettet a járókeretével együtt odébb tolta, és kéretlenül bement a lakásba. Ezután több porcelánt is összeszedett, amelyeket meg akart vásárolni, annak ellenére, hogy a sértett közölte vele, nem eladók. A férfi ekkor a 100 ezer forintot érő porcelánokért cserébe 14 ezer forintot hagyott ott, majd távozott.

A rendőrök előtt nem volt ismeretlen a feltételezett elkövető, aki korábban hasonló jellegű bűncselekmények miatt már többször került az egyenruhások látókörébe. A nyomozók gyanúja be is igazolódott, ugyanis a 61 éves pécsi férfinál megtartott kutatás alkalmával – egy szobor kivételével – megtalálták az eltulajdonított porcelánokat, amelyeket lefoglaltak, majd visszaadták azokat a tulajdonosnak.

A férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. Ellene kifosztás bűntette, valamint magánlaksértés vétsége miatt indult büntetőeljárás a Pécsi Rendőrkapitányságon.

(Képünk illusztráció)