Címlap Sport Elindultak a ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A harmadik alkalommal szerepel a Bajnokok Ligájában a PTE-PEAC Kalo-Méh asztalitenisz-csapata, amely szombaton és vasárnap csodálatos helyszínen, a festői Dubrovnikban áll majd asztalhoz. Minden egyes győzelem nagy bravúr lenne ezen a szinten.

A Bajnokok Ligája csoportkörében, szeptember 23–24-én, vagyis most szombaton és vasárnap Dubrovnikban szerepel a PTE-PEAC Kalo-Méh asztalitenisz-csapata. Ezen a szinten már nincsenek könnyű ellenfelek, sőt, csak kifejezetten kemények vannak: a csoportban a pécsiek mellett ott lesz még a házigazda STK Libertas Marinkolor, az osztrák Solex Consult TT Wiener Neustadt, valamint a lengyel Polski Cukier Gwiazda. A csoporton belül körmérkőzéses rendszer lesz, azaz mindenki játszik mindenkivel, ezután dől el a végső sorrend. A következő körbe csak a csoport győztese jut tovább, a másik három gárda az Európa Kupában folytatja.

Tisztában vagyunk vele, hogy három olyan csapattal hozott össze minket a sorsolás, amelyek nálunk nagyobb játékerőt képviselnek, de ezen a szinten már nincsenek gyenge ellenfelek. Itt minden győzelem óriási bravúrnak tekinthető! A csoportokból csak az első helyezettek jutnak tovább a következő körbe, erre ugyan csekély az esélyünk, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az élen végezzünk. Úgy gondolom, a reális célkitűzés az, hogy egy mérkőzést sikerüljön megnyerni a háromból, de az asztaliteniszben sok minden előfordulhat, így bár elég nagy álom, a továbbjutásról sem tettünk le. Hatalmas élmény a legmagasabb szinten játszani, ilyen ellenfelekkel szemben asztalhoz állni, és ha már itt vagyunk, szeretnénk kiélvezni minden pillanatát, és jó lenne egy kis meglepetést szerezni!

– fogalmazott a Pécs Aktuálnak Orosz Gábor edző, technikai vezető.

A pécsi csapat játékosai: Pető Zsolt, Demeter Lehel, Szántosi Dávid, Molnár Dávid.

A PTE-PEAC Kalo-Méh mérkőzései

Szeptember 23., szombat, 11.00: PTE-PEAC Kalo-Méh–Solex Consult TT Wiener Neustadt (osztrák)

Szeptember 23., szombat, 19.00: Polski Cukier Gwiazda (lengyel)–PTE-PEAC Kalo-Méh

Szeptember 24., vasárnap, 11.00: PTE-PEAC Kalo-Méh–STK Libertas Marinkolor (horvát)