Címlap Baranya Ilyen is van:...

Ilyen is van: 16 éves fiú élt vissza egy rendőr és párja nevével

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján augusztus 30-án rendelt el nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, mert gyanú merült fel arra, hogy egy 16 éves patapoklosi fiú egy rendőr nevével és képével visszaélve a közösségi média segítségével akart információkat szerezni egy járműről úgy, hogy az álprofillal egy valódi rendőrt keresett meg. A kérést a rendőr nem teljesítette.

A nyomozók az eset kapcsán megállapították, hogy a fiú a hitelesség növelése érdekében a rendőr párjának nevével is álprofilt hozott létre, hogy párkapcsolatként meg tudja őt jeleníteni, illetve a rendőr ismerőseit is bejelölte. Többen vissza is igazolták, így az álrendőr tovább tudta erősíteni az álca valódiságát.

A fiút a Mecsek Közterületi Támogató Alosztály kommandósai fogták el, majd előállították a rendőr-főkapitányságra; ellene személyes adattal visszaélés miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.