Címlap Krimi Kemény: három...

Kemény: három kisgyereket molesztált egy baranyai fociedző!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Ítélőtábla másodfokú tanácsa előtt folytatódott az eljárás annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki edzőként több kiskorú tanítványához is szexuális indíttatással közeledett – közölte a vádhatóság.

A 35 éves férfi 2017 augusztusától egy dél-baranyai település sportegyesületének futballedzőjeként dolgozott. A szülők és a gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendő pedagógus az óvodás és általános iskolás korosztályhoz tartozó gyerekekből álló labdarúgócsapatokat edzett, emellett számos közösségi programot – táborozásokat, kirándulásokat – szervezett tanítványainak, és esetenként azok szüleinek is.

Többször szervezett otthonában is összejöveteleket a csapatai tagjainak, ahol közösen pizzázott, palacsintázott és videojátékozott a szüleik által felügyeletére bízott fiúkkal. Az ilyen összejövetelek során 2018-ban és 2019-ben három gyermekkorú sértett sérelmére több alkalommal is szexuális cselekményt végzett. A gyerekek utóbb családtagjaiknak részletesen beszámoltak az eseményekről.

A Pécsi Törvényszék a vádlottat 3 rendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 6 év szabadságvesztésre ítélte.

A ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása iránt terjesztett elő fellebbezést, amit a fellebbviteli főügyészség fenntartott. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A Pécsi Ítélőtábla az ügyben tegnapra kiírt tárgyalást elnapolta. Az eljárás március 22-én a perbeszédek megtartásával folytatódik.