Címlap Politika Hivatalos: ki...

Hivatalos: kiugrott pécsi jobbikos is elindulna a tavaszi választáson Pécsett – Bezavarhat az ellenzéki matekba!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megerősítette a Pécs Aktuálnak Hencsei Zsolt, hogy függetlenként elindul a tavaszi országgyűlési választáson Pécsett abban a körzetben, ahol egyelőre Hoppál Péter birtokolja a képviselői széket, és ahol Szakács László DK-s összellenzéki képviselőjelölt is ringbe száll.

Mint arról elsőként beszámoltunk, Hencsei a napokban lépett ki a pécsi városvezető koalícióból, hogy függetlenként képviselje inkább a körzetét. Döntését azzal indokolta akkor, hogy nem volt meg az összhang a városvezető frakción belül.

Most lapunk kérdésre elmondta, azért is indul az országgyűlési választáson függetlenként, hogy kiderítse, mekkora valójában a támogatottsága; ez számára egy felmérés is.

– Én nem valakik ellen akarok elindulni, hanem a körzetemért. Tudom, hogy ez durva lépésnek tűnik majd a hatpárti ellenzék vagy a városvezetés számára, de nekik is elmondtam: mindenben számíthatnak az együttműködésemre, minden pozitív döntést támogatni fogok a jövőben is, ami a körzet érdekeit szolgálja, de szeretnék a saját lelkiismeretem szerint dönteni minden ügyben, egyedül szeretnék dolgozni, szabadon akarok dönteni – magyarázta Hencsei, aki megerősítette azt is, hogy a Jobbikból és a párt városházi frakciójából is kilépett.

Ezzel megszűnhet a Jobbik frakciója a városvezető koalícióban, hacsak egy másik pártból nem csatlakozik be valaki Hencsei helyére. (Ez azt jelenti, hogy az MSZP-ből vagy a DK-ból kell átülnie valakinek, hogy ne szűnjön meg a Jobbik frakciója.)

Hencsei Zsolt

Hencsei Zsolt lapunk érdeklődésére közölte azt is, ő felvállalja, hogy esetleg árulónak fogják kikiáltani a baloldalon, de bízik körzete választóiban, akiket személyesen ismer, és őt is ismerik.

Utálja a Fideszt Bognár Szilvia

Az egyre kaotikusabb képet festő baloldali belháborús helyzettel súlyosbított pécsi politikai helyzetről ma a HVG is írt, de a cikkben nem sok újdonság volt a pécsi, baranyai hírfogyasztók számára.

A cikk egyetlen izgalmasabb része az volt, amikor Bognár Szilviát sikerült elérniük, aki határozottan tagadta, hogy fideszes unszolásra döntötte volna el, hogy elindul a választáson abban a körzetben, ahol jelenleg Mellár Tamás birtokolja a képviselői széket, és újrázni akar tavasszal.

Bognár azt mondta, hogy 2019-ben az önkormányzati választások előtt azért mondott igent a politikai felkérésre, hogy induljon a városházi székért, mert nagyon elege volt a kormány intézkedéseiből.

„Aki nálam jobban utálja a Fideszt, az festi magát”

– tette hozzá. A városházi koalícióban tapasztalt morál miatt indul tavasszal; ahogy fogalmazott, gyakran olyan módszereket alkalmaznak, mint a Fidesz és ő mást színt akar a politikába vinni.

Érdekes, hogy nem Bognár az egyetlen baloldali, aki szerint a mostani városvezetés számos esetben hasonlít a Fideszre. Korábban ugyanezt a kritikát fogalmazta meg Mellár Tamás és Polyák Gábor is, a Mindenki Pécsért Egyesület részéről. Ez az a szervezet, amely polgármesternek jelölte Péterffy Attilát, de végül inkább szabadultak volna tőle.