Címlap Krimi Két diák lopv...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség információs rendszer megsértésének bűntette miatt emelt vádat két fiatal ellen, akik a tanári e-Kréta rendszerbe jogosulatlanul belépve hiányzásokat töröltek.

A két fiatal egy baranyai szakközépiskola tanulója volt, az iskola egyik tanára pedig adminisztrátori szintű hozzáférési jogosultsággal rendelkezett a tanári e-Kréta felülethez.

Idén januárban a tanár az e-Kréta felületen bejelentkezve maradt, így az egyik diák megszerezte a pedagógus felhasználónevét és jelszavát. Később tudomást szerzett arról, hogy az egyik barátja, aki szintén az iskola tanulója volt, több igazolatlan órával rendelkezik, ezért elhatározták, hogy a jogosulatlanul megszerzett felhasználó névvel és jelszóval a Kréta rendszerbe belépnek, és az igazolatlan hiányzásokat felülírják, azokat törlik. Februárban és márciusban a két vádlott tíz alkalommal összesen 42 órányi mulasztást törölt.

A két fiatal az információs rendszerben lévő adatokat jogosulatlanul törölte, így megvalósították az információs rendszer megsértésének bűntettét. Az ügyészség mindkét elkövetővel szemben próbára bocsátásra tett indítványt.

(illusztráció: hwsw.hu)