Címlap Krimi Két kiskorú l...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen tíz év fegyházbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla pénteken egy baranyai férfira, aki szexuális indíttatásból éveken át molesztálta két kiskorú lányát.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség szerint a 38 éves vádlott a gyerekeknek megtiltotta, hogy tetteiről egymással beszéljenek vagy azt másnak elmondják.

Az ügyre azt követően derült fény, hogy az egyik lány osztálytársnőinek mégis elmesélte a történteket, ezáltal később az iskolai pszichológus, majd a rendőrség is tudomást szerzett a bűncselekményekről.

Az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék a férfit tavaly áprilisban kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, valamint egyrendbeli szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt tíz év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

A védelem felmentés iránt előterjesztett fellebbezése folytán eljáró Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, így az jogerőssé vált.

(Illusztráció: Getty Images)