Az NKA Universitas Pécs női kosarasaira újabb nagy csata vár, a Szekszárd mindig rágós falat
Címlap Sport Aki imádja a ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Izgalmasnak ígérkező bajnokival folytatja szereplését az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, amely szombaton (18.00) a szekszárdi lányokat fogadja az NKA Arénában. Holnap délelőtt egy jó kis focimeccs csúszhat le az ebéd felvezetéseként, a PMFC a Szentlőrincet látja vendégül.

Nagyon fontos mérkőzést nyertek meg az előző fordulóban a pécsi női kosarasok, akik az egyik rivális, a TFSE-MTK otthonában győztek két ponttal, és ezzel megerősítették harmadik helyüket a tabellán. Azért az tényleg nem néz ki rosszul, hogy csak a DVTK és a Győr előzi meg őket! Ahhoz, hogy ez így is maradjon, hozni kell a következő meccseket is, amelyek közül az első a TARR KSC Szekszárd elleni szombati derbi. Miután a Tolna megyei gárda ilyen-olyan okok miatt nem olyan acélos, mint korábban, jó esély van a pécsi sikerre, ugyanakkor ne feledjük, a leendő vendégek vezetőedzője Zseljko Djokics, akinek a csapata ellen sosem egyszerű nyerni!

– Nagyon kemény mérkőzés vár ránk, amit mindenféleképpen meg akarunk nyerni! Ez az összecsapás nagyon fontos az alapszakasz-helyezés szempontjából – fogalmazott az NKA Universitas Pécs vezetőedzője, Jovan Gorec. – Arra számítunk, hogy nagyon nagy nyomást fog ránk helyezni a Szekszárd elsősorban védekezésben, és lényeges lesz az, hogy ezzel szemben mennyire tudunk magabiztosak maradni. Fegyelmezettnek kell lennünk, a saját játékunkat kell játszani a saját ritmusunkban, és koncentrálnunk kell végig. Bízom benne, hogy nagyon sok pécsi jön el szombaton az NKA Arénába, és egy jó hangulatú összecsapáson szurkolóink támogatásával le tudjuk győzni a Szekszárdot!

Aki nem bír délutánig várni, az már délelőtt is mehet pécsi sporteseményre, amelyen szintén labdázni fognak a játékosok, csak lábbal, és nem kézzel. Az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontban az NB II-es PMFC az NB III-as Szentlőrincet fogadja 11.00 órakor, vagyis jó kis focimeccs vár a futballt kedvelőkre.

A másik NB II-es baranyai labdarúgócsapat, a HR-Rent Kozármisleny ma játszotta le az utolsó edzőmeccsét a bajnoki rajt előtt. Aczél Zoltán együttese kemény ellenfelet választott a zárásra, hiszen az élvonalban szereplő ZTE FC-vel csapott össze idegenben: a házigazdák 5-1-es győzelmet arattak.

– Nagy következtetéseket nem kell levonni a mérkőzésből, helyenként nem is játszottunk rosszul, de nyilván a kapott gólok száma sok, még akkor is, ha egy NB I-es csapattal mérkőztünk meg – értékelte a látottakat Aczél Zoltán, a Kozármisleny vezetőedzője. – Hatvan percig tartott egy félidő, sok jó dolgot láttam a játékosaimtól, de az egyéni teljesítmények még elmaradtak a várakozásainktól és a megszokottól, szerencsére fizikálisan nem volt problémánk. Nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat.

ZTE FC–HR-Rent Kozármisleny 5-1 (3-1)

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Szabó B., Horváth D., Füredi, Turi – Nagy E., Major – Molnár Á., Vajda, Kirchner – Horváth P. A 60–120. perc között: Ipacs – Beke (Rencsevics), Gajág, Ikonomou, Bor – Vogyicska B., Nagy M. – Koszovscsuk (Bazsonyi), Schuszter (Makaró), Tóth Z. – Daru. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Gólszerzők: Spoljaric 2, Mim, Bedi, Sajbán, illetve Molnár Á.