Címlap Krimi Két nő is meg...

Két nő is megdézsmált egy elveszett pénztárcát Siklóson

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy 42 éves siklósi nő ellen lopás, egy 28 éves oldi nő ellen pedig információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság.

A rendőrség tájékoztatása szerint az idősebb asszony augusztus 12-én reggel egy siklósi üzlet árupakoló helyén talált egy pénztárcát, amelyet nem adott le a hatóságnak, hanem eltulajdonította azt. A nő kivette a tárcából a pénzt, majd a bukszát a benne lévő iratokkal és bankkártyával egy bokorba dobta.

Később a fiatalabb nő megtalálta a tárcát, majd az abban talált bankkártyával több üzletben is vásárolt Siklóson. Az utolsó vásárlása azonban meghiúsult, mivel nem tudta a kártyához tartozó PIN-kódot.

A két nő a bűncselekményekkel csaknem 200 ezer forint kárt okozott a sértettnek. A rendőrök pár órán belül elfogták a feltételezett elkövetőket, majd előállították őket a rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásukon mindketten beismerték tettüket. A rendőrség lezárta az ügyet, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.