Címlap Krimi Felszívódott ...

Felszívódott a mecseki tűzvész okozója, aggódnak a károsultak

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tíz napja pusztított a tűz a Mecseken, amit egy pécsi férfi okozott szemétégetéssel: csaknem húsz épület károsodott, három teljesen leégett. Bár a férfi előbb bocsánatot kért és azt ígérte, hogy kártalanítja az érintetteket, azóta teljesen felszívódott, elérhetetlen. A károsultak aggódnak, eddig semmilyen segítséget nem kaptak.

Kósa Mátyás Krisztián lapunkkal közölte elsőként, hogy ő okozta a tüzet, ami miatt bocsánatot is kért és felajánlotta, hogy megtéríti az általa okozott kárt. Néhány nap múlva olyan bejegyzést tett közzé, amelyben jó állapotú autókat keresett bizományos értékesítésre, hogy pénzhez jusson. A férfi közösségi oldalán olyan videókat tett közzé, amelyekben egy 1959-es Ferrarit, illetve egy 1979-es BMW-t kínált eladásra. Az azonban tisztázatlan, hogy hogyan jutott hozzá a rendkívül nagy értékű kocsikhoz.

Az RTL Klub szerint a gyújtogató autórestaurátorként keresett befektetőket, ám a pécsi veterán autós körökben még nem hallottak róla korábban. A hvg.hu már korábban megírta, hogy a férfi csak a profilja alapján autókereskedő, az ismerősei szerint nem az: a nevén nincs cég, tíz éve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listáján is szerepelt, mint tízmillió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemély, ráadásul a lap értesülései szerint egy autós ügylet miatt már korábban is meggyűlt a baja hatóságokkal.

A károsultak szerint a bocsánatkérése óta elérhetetlen a férfi, az érintettek eddig semmilyen segítséget nem kaptak.

(hvg.hu, RTL Klub, Hír TV)