Címlap Krimi Kiderült: 17 ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy 17 éves lány az édesanyja annak a kétéves kisgyermeknek, akit szombat hajnalban holtan találtak egy autó csomagtartójában Nyíregyházán. A kisfiút Sanyika néven emlegették a helyiek.

Mint megírtuk, szombat hajnalban jelentkezett egy férfi és egy nő a nyíregyházi rendőrségen azzal, hogy egy halott kisgyermek van az autójuk csomagtartójában. A kétéves kisfiú már nem élt, amikor a nyomozók kinyitották a jármű hátulját, ahol egy másik gyermeket is találtak, több zúzódással a testén.

Az RTL Híradó értesülései szerint a gyerekek édesanyja egy 17 éves ilki lány, aki egy éve egy nyírségi anyaotthonban van legkisebb gyermekével. A csatorna úgy tudja, hogy másik két gyermekét kiemelték a családból, őket találták most meg a rendőrkapitányság előtt. A helyieket sokkolta a tragédia, az elhunyt kisfiút Sanyika néven emlegették.

A TV2 Tények című műsorának nyilatkozott a holtan talált kisgyermek nagymamája. Mint kiderült, a kisfiú már több napja halott lehetett, és a nevelőszülők azt állítják, hogy egy lenyelt csont okozta a halálát. Mindeközben a szakértők bántalmazásra utaló nyomokat is találtak.

A gyermekeket januárban emelték ki az anyagi gondokkal küzdő családból, 17 éves édesanyjukkal és harmadik kistestvérrel együtt. A nagymama azt is elmondta, hogy amikor láthatták a gyerekeket, mindig sérüléseket találtak a kicsiken, amiből arra következtettek, hogy a nevelőszüleik verhették őket. A sebekről, horzsolásokról a nevelőszülők azt mondták, hogy azokat az autó biztonsági öve okozta.

A Nyíregyházi Egyházmegye és a fenntartásában működő Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény szakemberek bevonásával rendkívüli bizottságot állított fel a nevelőszülői hálózatában történt tragikus haláleset miatt. A Nyíregyházi Egyházmegye közlése szerint a bizottság egyrészt a rendőrség munkáját, másrészt az érintett személyek lelki támogatását, gyászfeldolgozását segíti.