A pécsi lányoknak már a mérkőzés előtt is jó volt a kedvük, hát még a bajnoki után! (Fotó: NKA Universitas PEAC/Rébay Viktor)
Címlap Sport Az első lépés...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon magabiztosan, 100-52-re győzött az NKA Universitas PEAC nőikosárlabda-csapata a TFSE-MTK ellen az ötödik helyért zajló párharc első mérkőzésén, így könnyen lehet, hogy szerdán véget ér a szezon Kiss Virágéknak.

A Vasas ellen izgalmas csatákat vívtak a pécsi lányok az előző körben, de végül továbbverekedték magukat, így a bajnokság utolsó felvonásán az ötödik helyért küzdhetnek. A TFSE-MTK-vak szembeni párharc első mérkőzésén, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián ezúttal nyugodtan hátradőlhettek a szurkolók, nem kellett lerágniuk a körmüket: nagyon jól és eredményesen játszott Jovan Gorec együttese. A nagyszünetben már 15 pont volt a két csapat között (43-28), a különbség pedig a folytatásban tovább nőtt, s végül kis híján kétszer annyi pontot dobtak Wentzel Nóráék, mint a vendégek (100-52).

Jovan Gorec: – Gratulálok a TFSE-nek, hogy kijutott az európai kupaporondra, ráadásul nagyszerű munkát végeztek a klubnál az egész szezonban. Tudtuk, hogy Marshall nélkül nehezebb dolguk lesz, mivel ő a vezéregyéniségük, de mind a tizenkét játékosom nagyszerűen játszott ma, úgyhogy boldoggá tesz, amit láttam tőlük. Sokat segít, hogy nincs rajtunk már nyomás az európai szereplés miatt, és szintén fontos, hogy szélesebb rotációval játszhatunk, ami jól jön, amikor háromnaponta meccset kell játszanunk.

A két győzelemig tartó párharcban az NKA Universitas PEAC 1-0-ra vezet, a második mérkőzésre szerdán 19 órakor kerül sor Budapesten.

NKA Universitas PEAC–TFSE-MTK 100-52 (28-15, 15-13, 27-13, 30-11)

Nőikosárlabda-NB I. A csoport, az 5. helyért, 1. mérkőzés. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 400 néző. V.: Györfy Rúben, Vida József, Nepp László. NKA Universitas PEAC: Katanic 9, Calhoun 10/6, Wentzel 14/6, Gwathmey 11, Kiss V. 18. Csere: Simon Zs., Sanchez 5/3, Laczkó 5/3, Szücs R. 7/3, Olawuyi 11/3, Kaszás-Pap 10, Kötő. Vezetőedző: Jovan Gorec. TFSE-MTK: Dúl P. 8/6, Pusztai 2, Theodoreán 3/3, Manis 7/3, Hegedűs 9/3. Csere: Baa 2, Németh 4, Dúl T. 10/6, Király, Turi 4, Szeitl, Burján 3/3. Vezetőedző: Magyar Bianka.