Címlap Krimi Idős férfit r...

Idős férfit raboltak ki egy baranyai faluban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Letartóztattak egy nőt Pécsen bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, erőszakot, illetve az élet vagy testi épség elleni fenyegetést alkalmazva elkövetett rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

Az ügyészség szerint a gyanúsított asszony az igen idős, mozgásában korlátozott sértett férfi részére szexuális szolgáltatásait ajánlotta fel és többször pénzt is kért tőle. December 6-án a délelőtti órákban a gyanúsított megjelent az idős sértett lakásánál és az ajtón dörömbölni kezdett azzal, hogy meghozta az ebédet. Amikor a sértett kinyitotta az ajtót, a gyanúsított fellökte, majd a szobába ment és a sértett pénztárcájából az előző napon általa felvett 360 000 forintját kivette a ruházatába rejtette, majd távozott. A sértett a történtek során nem sérült meg, viszont a gyanúsított által okozott kár nem térült meg.

A gyanúsított hasonló bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű, különös, többszörös visszaeső. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, az eljárásban részt vevő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetné, megnehezítené a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.