Címlap Baranya Kiskorú nevel...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen nyolc és fél év fegyházbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla kedden egy Komlón élő, korábban embercsempészés miatt elítélt afgán férfira, mert 2017-től éjszakánként rendszeresen zaklatta kiskorú nevelt lányát.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint az afgán születésű, magyarul jól beszélő férfi 2011-ben néhány hónap ismeretség után lépett élettársi kapcsolatba egy két kiskorú gyermekét egyedül nevelő nővel, akitől később két gyermeke született.

Az akkor még Debrecenben élő férfit 2013-ban őrizetbe vették társtettesként folytatólagosan elkövetett embercsempészés miatt, a büntetésből 2016-ban szabadult. A család 2017-ben egy komlói szoba-konyhás ingatlanba költözött, ahol a férfi éjszakánként rendszeresen zaklatta egyik nevelt gyermekét, egy kiskorú lányt.

Az ügyben elsőfokon eljáró Pécsi Törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, kiskorú veszélyeztetésének bűntette és könnyű testi sértés miatt nyolc és fél év fegyházbüntetésre ítélte. Ezt az ítéletet a másodfokú bíróság helyben hagyta; az ítélet jogerős.