Címlap Hírek Elkészült az ...

Elkészült az ÓRIÁS feje, ami a pécsi Vidámpark helyén várja majd a gyerekeket!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mi sül ki abból, ha egy meseíró és egy maszkfaragó találkozik? Meseerdő Pécsett!

Ahogy arról már beszámoltunk, Pécs egykori Vidámparkjának helyén egy civil ötlet és kezdeményezés hatására meseerdő épül. A meseerdőben a fő attrakció egy óriás lesz. Az óriást Baráth Gábor, mohácsi maszkfaragó és építész tervezte. Ahogy az látszik, a feje már elkészült.

– A hatalmas súlytól az óriás arca a földbe fog süppedni. Ezért az óriás szájába majd bemehetnek a gyerekek is

– mesélte Baráth Gábor. – A vállából is egy fog látszani, tehát olyan lesz, mintha pihenne a Mecseken. A két méter magas és körülbelül három méter széles szobor fából készül, ami köré mesét is írt Császár Levente.

Ismeritek a mecseki óriásokat? Évek óta várják a turistákat Püspökszentlászlón, Mecseknádasdon és Bikalon

Bikalon a szobor így fest

A Mecseket kedvelők bizonyára emlékeznek Baráth Gábor és Császár Levente nevére, akik három hatalmas óriással és annak legendájával frissítették fel a turisztikai attrakciót sorát Baranyában. Most Pécsett, az egykori Vidámpark helyén valósulhat meg az ötletük.

A Mecsekben a Vidámpark helyén „bányalejáró” is épül

Ide a picik be is bújhatnak majd. Ez lesz a törpék bányalejárója (korábbi fotónk a helyszínről)

Császár Levente mesemíves évtizedek óta kutatja a környék és a Mecsek legendáit. Ő írta A pécsi Dömör király címet viselő mesekönyvet, ami a pécsi szén megtalálásának történetét mondja el. A meseerdő lényege pedig erre alapoz. A gyerekek az egykori Vidámpark területén találkozhatnak a mesekönyv szereplőivel, valamint a legendákkal is. Többek közt a Kantavár, a Szamárkút, a Gyükés, a Lámpásvölgy történetével is. A Dömör-kapu mondája a Dömör törpékről szól, akik a bányában dolgoznak.

A Biokom is nagy erővel dolgozik, bontják a bontandót

A bányalejáró a Vidámpark bejáratától jobbra esik majd. Fotónk még korábban készült, azóta haladtak a munkálatok.

De az egykori Vidámparkban több „állomást” is kialakítanak, ahol QR-kód alapján meg is lehet hallgatni ezeket a legendákat. Lesznek törpék és a már említett óriás is. – Jó ötletnek tűnt összeengedni a törpéket az óriásokkal – mesélte korábban a Pécs Aktuálnak Császár Levente mesemíves.

A több állomásos mesepark a tervek szerint áprilisra el kell, hogy készüljön. Jelenleg a bontás és az állomások alapozása zajlik, de hamarosan Pécsre szállítják az óriást is. A város 30 millió forintot tudott a Vidámpark átalakítására szánni a Pintér János Program keretén belül.

EZ IS ÉRDEKELHET: