Címlap Baranya Kitartottság ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A biztonsági őrök tartóztattak fel egy férfit január 27-én az egyik pécsi bevásárlóközpontban, mert észrevették, hogy a boltból ruhát akart lopni.

A BVRFK közlése szerint a 26 éves férfi épp kilépett az üzletből, amikor az őrök megállították. Annak érdekében, hogy a lopott árut megtartsa, az elkövető dulakodni kezdett az biztonságiakkal, mindhárman a földre kerültek, végül az őrök a rendőrök megérkezéséig visszatartották a férfit. A rendőrök a hátizsákjának átvizsgálása során nem csak a lopott ruhát találták meg, hanem kiderült, hogy egy másik boltból származó fülhallgató és hangszóró is van nála.

Az intézkedés során a testvére adataival próbálta meg igazolni magát, azonban a trükkre hamar fény derült. Kiderült, nem véletlenül próbálkozott félrevezetni a rendőröket, ugyanis ellene a Pécsi Törvényszék kitartottság és garázdaság büntette miatt is elfogatóparancsot adott ki.

A férfit előállították a rendőrkapitányságra, majd kihallgatták gyanúsítottként, ahol elismerte a bűncselekmény elkövetését. Kihallgatását követően a rendőrök az elfogatóparancsnak megfelelően a szabadságvesztés letöltése érdekében átadták őt a Baranya Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetnek, de most rablás miatt is nyomozás indult ellene.

(Képünk illusztráció)