Címlap Krimi Különösen raf...

Különösen rafinált tolvajt fogtak a pécsi rendőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elfogták, majd előállították a rendőrök március 27-én azt a 30 éves pécsi férfit, aki több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható. A beszerzett adatok alapján a férfi az élettársával – egy 21 éves pécsi nővel – tavaly szeptemberben egy oktatási intézményből eltulajdonított egy mobiltelefont.

Decemberben két esetben használta ki a kínálkozó alkalmat a vasútállomáson arra, hogy mire a tulajdonosok visszaérnek, a rövid időre őrizetlenül hagyott poggyászaikat – a benne lévő ruhákkal iratokkal, értékekkel – magával vigye, de idén márciusban attól sem riadt vissza, hogy az állomás parkolójában egy férfi hátizsákját a válláról leemelje, majd elfusson vele. A nyomozók a férfit gyanúsítják egy januári bolti lopással is, ekkor egy pécsi bevásárlóközpontban lévő elektronikai üzletből lopott el egy notebookot.

Kihallgatását követően a gyanúsítottat őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását; a tolvajt hatrendbeli lopás elkövetésével gyanúsítja a Pécsi Rendőrkapitányság.