Vállsérülése miatt az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy Kiss Virág pályára lép-e – ehhez képest 17 pontot tett a közösbe! (Fotó: NKA Universitas PEAC)
Címlap Sport Nagyon akarta...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy az várható volt, óriási csatát hozott a negyeddöntő első mérkőzése: a szurkolói által támogatott NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata ugyan mindent megtett azért, hogy legyőzze a Szekszárdot, de a vendégek végül öt ponttal nyertek. Folytatás pénteken!

Nagyon jó volt látni, hogy szinte csordultig megtelt a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnoka a negyeddöntő első összecsapására – a Sopron felett aratott szombati diadal valószínűleg azokat is kicsábította, akik egy ideje nem voltak női kosármeccsen. Persze jöttek jócskán Szekszárdról is szurkolók, így aztán fantasztikus hangulatban kezdődhetett a mérkőzés.

Rögtön az elején érezni lehetett, hogy hatalmas csata lesz, és egy-két pont fog dönteni. A pécsi lányok kapták el jobban a rajtot, Katanic duplájával az 5. percben 10-2-re vezettek, s végül meg is nyerték az első negyedet, de a második már a vendégeké volt. Látszott, hogy hazai oldalon két húzóember, Kiss Virág és Wentzel Nóra sem teljesen egészséges, előbbi a vállával, utóbbi a combjával bajlódott, a vendégek frissebbnek, dinamikusabbnak tűntek. A 17. percben Dudásová duplájának köszönhetően vezetett először a Szekszárd (25-26), de erre még postafordultával jött a válasz Kiss Virág két értékesített büntetője és Calhoun hármasa képében. Fej-fej mellett araszolt előre ekkor a két csapat, de miután a végszó Goree nevéhez fűződött, a nagyszünetben 34-35 állt az eredményjelzőn.

Nem dőlt el semmi!

A pécsi szurkolók nagyon bíztak a lányokban, hiszen mindössze három napja lehettek részesei a Sopron elleni csodás győzelemnek. Márpedig aki meg tudja verni az Euroliga-győztest, attól bármi kitelik! Wentzelék mentek is előre becsülettel a folytatásban, csak éppen egyvalami nem klappolt: nem igazán találtak a gyűrűbe. A meccs végén mindössze 5 bedobott tripla állt a pécsi csapat statisztikájában 21 kísérletből, és a 16/42-es duplamutató sem túl fényes – pedig az akarattal tényleg nem volt gond, amit jelez, hogy a lepattanócsatát 46-35-re megnyerték a házigazdák. Ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy a mérkőzést is behúzzák. A Szekszárd a harmadik negyed végére jelentős előnyt harcolt ki (47-55), s bár a meccs hajrájára lőtávolon belülre kerültek a pécsi lányok, köszönhetően Wentzel két hármasának, a vendégeknek mindig mindenre volt válaszuk, így végül 69-64-re győztek, és ezzel 1-0-ra vezetnek a párharcban.

Folytatás pénteken 18 órakor Szekszárdon – nincs mese, győzniük kell Kiss Virágéknak idegenben, hogy legyen hétfőn harmadik, mindent eldöntő csata!

NKA Universitas PEAC–Atomerőmű KSC Szekszárd 64-69 (18-13, 16-22, 13-20, 17-14)
Nőikosárlabda-NB I. A csoport, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 1200 néző. Vezette: Tóth Cecília, Tőzsér Dénes, Nagy Viktor. NKA Universitas PEAC: Katanic 4, Simon Zs. 5, Calhoun 9/3, Gwathmey 10, Kiss V. 17. Csere: Wentzel 16/12, Szücs R. 3, Sanchez. Vezetőedző: Jovan Gorec. Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 7, Dudasova 7/3, Mányoky 2, Wallace 25/12, Goree 18/3. Csere: Miklós M. 2, Krnjics 8, Boros. Vezetőedző: Zseljko Djokics.

Sok szurkoló buzdította a pécsi lányokat, sajnos a győzelem így sem jött össze – itt éppen Gwathmey célozza meg a gyűrűt (Fotó: NKA Universitas PEAC)