Címlap Krimi Lecsukták a p...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság december 29-én elrendelte egy férfi letartóztatását emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt egy hónapra.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint az áldozat korábban szívességből fogadta be a gyanúsítottat és élettársát pécsi lakásába. Mindhárman alkoholizáló életmódot folytattak, közöttük sokszor volt vita, veszekedés. A gyanúsított és élettársa december 26-án is italoztak, majd az esti órákban a gyanúsított egy korábbi vita miatt bántalmazni kezdte és puszta kézzel, több alkalommal ütötte meg a sértett férfit. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsítottal szemben több büntetőeljárás is folyamatban van. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása estén – megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság a letartóztatását elrendelte.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be elsődlegesen a gyanúsított szabadlábra helyezése, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében. A bíróság határozat nem végleges.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

(Képünk illusztráció!)