Címlap Krimi Letartóztattá...

Letartóztatták a pécsi áruház előtt raboló agresszort

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság április 15-én elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított április 12-én, a délutáni órákban egy pécsi áruház parkolójában magához vette a sértett bejárat mellé letett hátitáskáját, majd a helyszínről eltávozott. A sértett észrevette, hogy a gyanúsított a táskájával együtt távolodik és utána indult. Párszáz méter megtételét követően a sértett a gyanúsítottat utolérte, de a felszólítás ellenére a gyanúsított nem adta vissza a sértett táskáját, azt mondta, hogy az az övé. Ekkor a sértett megpróbálta visszaszerezni a táskáját a benne lévő értékeivel, azonban a gyanúsított az arcán megütötte. A sértett ekkor a táskájának pántját elengedve a földre esett, ahol a gyanúsított több alkalommal, ismételten, kézzel megütötte azt hajtogatva, hogy nem adja vissza a táskát, majd a helyszínről eltávozott.

A sértett az őt ért bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyanúsított a sértettnek 34 645 forint kárt okozott, amely a nyomozás során lefoglalással megtérül.

A bíróság szerint a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, a terhére rótt bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és a védője fellebbeztek, ezért a határozat nem végleges.