Címlap Krimi Meglőtték Rob...

Meglőtték Robert Ficót!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Meglőtték Robert Fico miniszterelnököt a szlovák kormány handlovái (nyitrabányai) kihelyezett ülése után, kórházba szállították, írja a Denník N alapján a 24.hu.

A lap szerint a helyi kultúrház előtt hallatszottak a lövések, amikor Fico az ott várakozó emberek közé ment.

A Denník N riportere a helyszínen volt, az incidenst nem látta, de néhány lövést hallott eldördülni. Látta, ahogy a mentősök felvették a földről a miniszterelnököt, autóba tették és elszállították.

Az Új Szó szemlézi a A Plus7Dní információit, amelyek szerint

Ficót a mellkasán és gyomrán érték a lövések. A lövések a lap szerint azután dördültek el, hogy valaki azt kiabálta, „Robo, gyere ide”. A cikk szerint úgy tűnt, a kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült a lövés. A szlovák nyelvű Denník cikke viszont arról ír, hogy Ficot fejbe és hason lőtték.

A támadót a rendőrök elfogták és lefegyverezték. A környéket lezárták. A testőrök a többi kormánytag biztonságáról gondoskodtak. A SME szerint nem tudni, pontosan hova szállították Ficót. A legközelebbi kórház Bajmócon van, de nem oda vitték, amit a kórház igazgatója is megerősített.