Címlap Krimi Mohácsi apa é...

Mohácsi apa és fia nem létező gázolajjal vert át pár embert

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy hosszúhetényi férfi tett feljelentést tavaly május 18-án ismeretlen tettes ellen, aki telefonon kereste meg, gázolajat kínált – a kereskedelmi árnál olcsóbban – eladásra. A férfi benzinkutasnak adta ki magát és 2000 liter üzemanyagot kínált fel 560 000 forintért. A megbeszéltek szerint sértett megjelent Bátaszéken, ahol egy fiatalembernek átadta a pénzt, de azután hiába várt, nem kapta meg az árut és az eladó is elérhetetlenné vált.

A rendőrség szerint a bejelentést követően a szekszárdi nyomozók kezdték meg az elsődleges adatgyűjtéseket, majd a vizsgálatot is ők folytatták le. A beszerzett bizonyítékok alapján egy mohácsi család férfi tagjai váltak gyanússá. A nyomozás során a detektívek további sértetteket kutattak fel, közülük egy szintén Bátaszéken, míg másik két károsult Kaposváron adott át különböző összegeket a „kutas” megbízásából érkező fiúnak. Egy esetben meghiúsult az üzlet, mert a találkozóra már úton lévő gyanúsítottat meglepte a leendő vásárló azzal, hogy a pénz átadása előtt látni szerette volna az árut, így az eladó „önként elállt” az üzlettől.

A mohácsi címen tartott kutatást követően az apát és fiát is előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, ahol beismerő vallomást tettek. A nyomozás során kiderült, hogy volt egy szintén mohácsi társuk is. A 42 éves apa volt az ötletgazda, ő kereste meg a lehetséges vásárlókat. Főleg mezőgazdasággal, fuvarozással foglalkozó embereket hívott fel, napjában akár több tucatot is. Az üzleteket különböző számokról bonyolította. A 20 éves fiú volt az, aki személyesen ment el a kialkudott vételárat átvenni, majd abból kapott kisebb-nagyobb összegeket. A harmadik, szintén mohácsi, 34 éves férfi ugyancsak átvevőként segített be. A csaló társaság 1 460 000 forinttal károsította meg az átvert vásárlókat, a 450 000 forintos üzlet nem jött létre, az csak kísérlet maradt.

A 42 éves gyanúsítottat a bíróság korábban letartóztatta, ő jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

A nyomozást a Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek küldték meg.

(borítókép: vezess.hu)