Címlap Krimi Molotov-kokté...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság tartott előkészítő ülésen kétrendbeli közveszélyokozása bűntettének kísérlete miatt 1 év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, az ítélet végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztették. A bíróság a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletét is elrendelte.

A Pécsi Törvényszék közlése szerint által a vádlott férfi a korábbi párkapcsolatával történt szakítását, a nő új kapcsolatba lépését nem tudta feldolgozni. Tavaly július 18-án a délutáni órákban a vádlott volt párja ismerőseinél tartózkodott, majd az új párjához ment és ott is maradt éjszakára. A vádlott azon a napon meglátogatta egy barátját, akinél alkoholt is fogyasztott, majd késő este hazament és apja laptopjáról volt párjának Messenger-üzeneteket küldött, amelyekben korábbi párját jelenlegi párkapcsolata miatt vonta kérdőre és kérte, hogy találkozzanak.

A nő a kérésnek nem tett eleget. A vádlott elhatározta, hogy felgyújtja volt párja új barátjának lakását. A garázsukban magához vett egy benzineskannát, abból egy boros és egy hubertusos üvegbe benzint töltött. Az üvegekből Molotov-koktélokat készített úgy, hogy a rajta lévő széldzsekiből „gyújtóst” tépett és azt az üvegek szájába helyezte.

Ezt követően éjjel a kérdéses társasházhoz ment, ahol a IV. emeleten lévő lakást akarta felgyújtani, de aztán rájött, hogy az üvegeket nem tudja feldobni olyan magasra, így elhatározta, hogy azokat a lépcsőházba dobja be. A vádlott kiabált a férfinek, hogy jöjjön le, majd a nála lévő öngyújtóval meggyújtotta az üveg szájába tömött rongyot, a járdáról bedobta a bejárati ajtó üvegét és azon keresztül a meggyújtott borosüveget bedobta a lépcsőházba. Az üvegben lévő benzin lángra kapott, azonban a lépcsőházban, a környezetében nem volt éghető anyag, ezért a tűz elaludt.

A vádlott ezt követően volt párja lakásához ment. Ismerte a társasház lépcsőházának kapu-nyitó kódját, a kaput kinyitotta és bement. Öngyújtóval meggyújtotta a másik üvegbe helyezett rongyot, majd azt az üveget az előtérből a lépcsőforduló felé dobta, ezután elhagyta a lépcsőházat. Az üvegben elhelyezett benzin lángra lobbant, azonban mivel itt sem volt a környezetében éghető anyag, a tűz elaludt.

A Molotov-koktél veszélyt jelent az életre, a testi épségre, az anyagi javakra. A vádlott a lépcsőház ablakának betörésével 20 318 forint kárt okozott.

A bíróság határozata jogerős.

Kapcsolódó cikkünk: