Címlap Krimi Nem jött össz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Törvényszék elítélt egy román férfit, aki meg akarta vesztegetni a pénzügyőröket az udvari közúti határátkelőhelyen – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Minősített hivatali vesztegetés miatt állították bíróság elé a román férfit, aki június 30-án 400 eurót ajánlott a pénzügyőröknek a határátkelőn, hogy hagyjanak fel a vele szemben megkezdett intézkedéssel.

A pénzügyőrök megállapították, hogy a járműben a megengedettnél egy emberrel többen utaznak, valamint a gépjármű súlya meghaladja a megengedett legnagyobb össztömeget.

A férfi a jegyzőkönyv felvétele közben 400 euró készpénzt helyezett el a szolgálati gépkocsi utasterébe azért, hogy az eljáró pénzügyőrök – hivatali kötelességüket megszegve – a megkezdett intézkedést fejezzék be – ismertette a főügyészség.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd „kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés” bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben a Pécsi Törvényszék az ügyészi indítványnak megfelelően döntött és a román férfit 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és a 400 euróra vagyonelkobzást rendelt el. Az ítélet jogerős.