Címlap Baranya Nem kapott gy...

Nem kapott gyógyszert a pécsi bűnöző, ezért ráuszította harci kutyáját az áldozatára

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság kedden elrendelte egy fiatal pécsi férfi letartóztatását egy hónapra rablás bűntette és több rendbeli lopás miatt.

A Pécsi Törvényszék közlése szerint a gyanúsított augusztus 5-én, a délelőtti órákban egy pécsi lakásban egy férfitől Rivotrilt és Frontint kért, azonban a sértett nem tudta adni a gyógyszereket, ezért a gyanúsított ráuszította nagy testű harci kutyáját.

Ezután az áldozat mobiltelefonját követelte, ráadásul egy 25 cm pengehosszúságú késsel meg is fenyegette. A sértett a fenyegetés hatására átadta a gyanúsítottnak a 30 000 forint értékű telefont, de a lakásból történő távozásakor a gyanúsítottól visszakérte a telefonját, amit a gyanúsított – mivel ennek tanúja is volt – visszaadott.

A visszaeső bűnöző még aznap levert egy lakatot és behatolt egy pécsi lakásba, ahonnan kézitáskát lopott, amelyben 15 000 forintot talált, és elemelt egy 15 000 forint értékű elektromos fogyasztóövet. Pár nappal korábban a férfi egy társával egy pécsi családi ház udvarára mászott be, ahonnan nagy értékű cserepes növényeket, alumínium locsolókocsit a rajta lévő tömlővel lopott, összesen 163 000 forint értékben. Lefoglalással 113 000 forint kár megtérült, egy 50 000 forint értékű pálmát nem találtak meg.

A gyanúsított büntetett előéletű, a terhére rótt bűncselekményeket egyéb, ellene folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el, így elrendelték letartóztatását.