Címlap Baranya Nem kispályáz...

Nem kispályázott: több száz embert vert át a pécsi internetes csaló

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy harmincéves férfi ellen, aki több mint százötven embert csapott be internetes hirdetésekre jelentkezve 2020 szeptemberétől, miközben csaknem háromszáz hasonló eset miatt folyt ellene büntetőeljárás.

A vádhatóság szerint a férfi olyan hirdetésekre jelentkezett, amelyekben a sértettek egy-egy terméket kerestek. A csaló azzal csapta be áldozatait, hogy hamisan azt állította, rendelkezik az általuk keresett termékkel, és ígéretet tett arra, hogy amint megkapja a vételárat, elküldi az adott árut.

A férfi 282 embernek okozott így kárt, ám még mielőtt ezekért az ügyekért 2021-ben szabadságvesztésre ítélték volna, az ellene folyó eljárás ideje alatt, 2020 szeptemberétől – ugyanazzal a módszerrel, a pénzek fogadására több bankszámlát létrehozva – folytatta a csalásokat. A csalásoknak az vetett véget, hogy a vádlott megkezdte korábban kiszabott szabadságvesztésének letöltését.

A férfi ellen most azért emeltek vádat, mert 1,7 millió forintos kárt okozott további 157 sértettnek.