Címlap Krimi Így bukott le...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megbízhatósági vizsgálat során bukott le egy mentőápoló, aki 70 ezer forintot lopott el a „betegtől”. A Nemzeti Védelmi Szolgálat felvételt tett közzé közösségi oldalán, amelyen látható, hogyan intézkednek a rendőrök a tettes ellen.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai február 1-jén megbízhatósági vizsgálatnak vetettek alá két budapesti mentőst. Az NVSZ munkatársát – akiről az egészségügyi dolgozók azt hitték, hogy beteg – kórházba vitték, ám az egyik mentőápoló 70 ezer forint készpénzt lopott el tőle.

A kórházban a rendőrség intézkedés alá vonta a két mentőst, de ők tagadták a bűncselekmény elkövetését, az ellopott pénz átadására önként nem került sor. A nyomozó hatóság munkatársai azonban az egyik mentőápoló nadrágzsebében megtalálták a hiányzó pénzt, amelyet lefoglaltak.

Az eset kapcsán megszólalt az Országos Mentőszolgálat is.

8500 becsületes mentődolgozó mond köszönetet a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak, amiért eredményes munkájukkal segítettek kiszűrni és eltávolítani egy mentős közösségébe férkőzött bűnözőt, aki szégyent hozott az életmentő hivatásra

– fogalmazott közleményében a szervezet.

(Fotó: Facebook/Nemzeti Védelmi Szolgálat)