Címlap Baranya Nem szép szak...

Nem szép szakítás: az elhagyott férfi rúgta-verte, majd zaklatta a nőt, még a kutyáit is elpusztította

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság augusztus 4-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra személyi szabadság megsértése, rongálás, testi sértés, több állat pusztulását okozó állatkínzás és volt élettárs sérelmére, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a – többszörösen büntetett előéletű – gyanúsított és a sértett korábban élettársi kapcsolatban éltek, azonban a gyanúsított agresszívvé vált, így a sértett idén áprilisban közölte vele, hogy kapcsolatukat megszakítja.

A csalódott szerelmes azonban július 13-án megjelent egykori szerelme lakásán azzal a céllal, hogy visszafogadja őt a nő, ez azonban nem járt sikerrel. A gyanúsított ekkor megfenyegette a sértettet azzal, hogy megöli, a házban vele lakó kutyákkal együtt.

Július 14-én, 1 és 2 óra között a gyanúsított ismét megjelent volt élettársa házánál, ahol kiabálva hívta ki a sértettet, de a nő a hívásnak nem tett eleget. A gyanúsított ekkor a villanyóra szekrényben található hosszabbítót és hűtőkábelt elvágta. A sértett házának teraszán található fagyasztó láda kábelét is elvágta, abból a fagyasztott húsokat az udvaron szétszórta. A sértett tárgyait szétdobálta. A sértettnek okozott kár 100.000 forint.

Július 14-én reggel ismét megjelent a gyanúsított a sértett házánál, ahol a nyitott konyhaajtón bejutott a házba, amit bezárt, hogy a sértett ne tudjon kijutni, majd megfenyegette őt azzal, hogy a kutyáit már megölte, most ő jön. Ezután összetörte a sértett 150 000 forint értékű mobiltelefonját, majd nekiesett a nőnek: rúgta, ahol érte, rátérdelt és a fejét is verte. Az áldozat könnyű sérüléseket szenvedett. Az erőszakos férfi a távozásakor a nő unokájának a kocsiját is megrongálta, leeresztette a gumiját.

A gyanúsított korábban elpusztította a nő két yorkshire terrier fajtájú kutyáját, ráadásul négy yorkshire terrier kölyökkutya is eltűnt. Az okozott kár összesen 780 000 forint. A gyanúsított ezután pár napig mobiltelefonon is többször is zaklatta volt szerelmét.