Címlap Krimi Nem találják ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság rablás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Egy férfi február 22-én nem sokkal délután fél kettő előtt, maszkkal a fején bement az egyik pécsi gyógyszertárba, majd követelte az eladótól a napi bevételt. Miután a pénzt megkapta, elmenekült a helyszínről.

Február 26-án 10 óra után pár perccel, egy férfi ugyancsak maszkkal a fején az egyik pécsi dohányboltba ment be, majd felszólította az eladót a napi bevétel átadására. Az eladó a kérésnek nem tett eleget, így a rabló üres kézzel távozott. Aznap 12 óra 45 perc körül Pécsett, az egyik élelmiszerboltba tért be egy férfi, arcát szintén maszk takarta, majd fizetéskor a pénztárostól követelte a bevételt. Ezután a pénztárost félrelökte, a kasszából kivette a pénzt, majd elmenekült. Az elkövető kezében mindhárom esetben lőfegyver vagy annak utánzata volt, azonban egyik eset során sem sérült meg senki.

Alaposan feltételezhető, hogy mindhárom bűncselekményt ugyanaz az ember követte el.

A férfi középkorú, körülbelül 172-175 cm magas, átlagos testalkatú, kissé pocakos, normál járású. Az elkövetéshez sötétkék vagy kékesszürke, kifordítható, cipzáras, kapucnis pulóvert viselt, amely belül világosszürke. A dohánybolti rablásnál a melegítőfelsőt feltehetőleg a világosszürke oldallal kifelé hordta. Középszürke, lábszárainál szűk, vagy szűkített melegítőhöz hasonló pamutnadrágot, valamint sötétbarna, hosszú, fűzős túrabakancsot viselt. Viselkedése nyugodt, nem erőszakos. Az elkövetéshez kezein egyszerhasználatos nylon kesztyűt és fekete színű, teljes arcot takaró, szemeinél kivágott maszkot (feltehetően kivágott sapkát) viselt. A sapka vélhetően végig a fején volt, amit az elkövetés időpontjában maszkszerűen lehajtott. A maszk alatt egy világoskék orvosi szájmaszkkal takarta el az arcát. Kezében egy kisebb, fekete, vékony csövű, fegyvernek látszó tárgyat tartott.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 112 központi segélyhívó telefonszámon, vagy jelentkezzen személyesen a főkapitányságon. (Pécs, Vargha Damján utca 1.)