Címlap Baranya Összetört a t...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség garázdasággal és állatkínzással vádolja azt a férfit, aki 2022 novemberében előbb édesapját bántalmazta, majd két kölyökmacskájukat nekidobta a falnak, amitől az állatok elpusztultak.

A vádhatóság szerint a Pécs környéki faluban élő férfi tavaly novemberben az egyik délután otthon volt édesapjával és kisfiával. Édesapja rászólt a vádlottra, hogy tegye le a mobiltelefonját és inkább a fiával foglalkozzon. A vádlott erre nem reagált, ezért az édesapja kivette a mobiltelefont a kezéből és ledobta a földre. A telefon széttört, ettől a vádlott ideges lett, kiabált és szidalmazta az édesapját, aki ezért kiment a ház elé, hogy segítséget hívjon.

A vádlott követte az édesapját az utcára, ahol szitkozódások közepette megrúgta bal lábát, amitől a sértett földre esett. Ekkor a férfi többször megrúgta a földön fekvő sértettet, aki a bántalmazástól nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az apa bántalmazása után az elkövetőt a rendőrök előállították és ideiglenes megelőző távoltartó határozatban kötelezték arra, hogy 72 órára maradjon távol édesapjától.

A férfi a határozat ellenére még aznap éjszaka visszament a házhoz, bement, betörte az édesapja szobájának ajtaján levő üveget és számon kérte őt, hogy hol van a fia. A sértett nem tudott a vádlott kérdésére válaszolni, kiment a házból. A vádlott ideges lett, megfogta a házban levő két kölyökmacskát és azokat a falhoz dobta, amitől a két állat elpusztult, a férfi pedig azokat kidobta az utcára.

A bántalmazás miatt a sértett nem kérte a fia megbüntetését, így könnyű testi sértés vétsége miatt nem lehet őt felelősségre vonni.

A vádlott cselekménye garázdaság vétségének és állatkínzás bűntettének minősül, vele szemben az ügyészség vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

(Képünk illusztráció)