Címlap Baranya Öt évvel ezel...

Öt évvel ezelőtt eltűnt, 23 éves férfi maradványait találták meg a baranyai Bostán

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fekete nylonzsákba csomagolt emberi maradványokat találtak a rendőrök december 7-én a baranyai Bostán – jelentette be a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, a 23 éves Sz. Zoltán még 2017-ben tűnt el, akit nagy erőkkel kerestek, de ez idáig nem találtak. 2022. december 5-én már emberölés gyanújával indítottak eljárást.

– Sz. Zoltán eltűnését még 2017-ben jelentette akkori párja, ami után a Pécsi Rendőrkapitányság körözési eljárást rendelt el. Felmerült, hogy a férfi Pécsre vagy Budapestre ment. A rendőrség folyamatosan elemezte a bűncselekmény gyanúját, de december 5-én már emberölés miatt indítottak eljárást – mondta Dr. Harmati Béla rendőr ezredes.

Mi történhetett?

Az eset kapcsán csak bizonyos részleteket közölt a rendőrség. Kérdezni nem lehetett a sajtótájékoztatón. Annyi ismert, hogy 2017-ben F. Attila, Sz. Zoltán ismerőse nyakon szúrta a 23 éves férfit, majd ezt követően a holttestet egy szerelőaknában rejtette el bostai házánál. 2021 januárjában – miután elköltözött az ingatlanból – az emberi maradványokat kénytelen volt kiásni és máshol elrejteni az éj leple alatt.

a mai napon tetemkereső kutyákkal, markolóval, szippantóval, talajradarral és a katasztrófavédelem közreműködésével Bostára mentek a rendőrök

– Az emberi maradványokat F. Attila padlásán találták meg egy fekete nylonzsákban. A férfi csak ezt követően ismerte el tettét, addig tagadta bűnösségét – mondta Bátori Péter r. alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály osztályvezetője.

A bűncselekmény részleteinek feltárása és cselekmény pontos rekonstruálása miatt egyelőre csak ennyit közölt a rendőrség.