Címlap Krimi Prostikat kül...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök lezárták a nyomozást azzal a 35 éves pécsi férfival szemben, aki két éve és tavaly magyar lányokat utaztatott ki Finnországba, hogy prostituáltként dolgozzanak egy cseh nemzetiségű nőnél. A férfi a segítségért cserébe pénzt kért a lányoktól bevételükből.

A magyar hatóságok a nemzetközi jogsegély alapján kezdték meg az eljárást 2022 augusztusában.

– A finn kollégák egy cseh nővel szemben indítottak eljárást, aki lányokat futtatott – magyarázza Tóth Gábor törzszászlós, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozója. – Az asszony vallomásában elmondta, hogy kapcsolatban állt a Magyarországon tartózkodó Cs. Rolanddal (35), aki magyar nőket utaztatott ki hozzá, hogy Finnországban dolgozzanak örömlányként. A férfi a lányoktól a prostitúcióból származó bevételük egy részét kérte cserébe. Az örömlányoknak jelezniük kellett, hogy mikor érkeznek Magyarországra, és a bevételük 5–30 százalékát kellett odaadniuk a férfinak. Eddig 14 magyar nőt azonosítottunk, akik 2021 augusztusa és 2022 márciusa között Cs. Roland segítségével jutottak ki Finnországba, közülük hatan fizettek neki rendszeresen.

Miután a rendőrök azonosították Cs. Rolandot, 2022. november 7-én a lakásában fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók Cs. Rolandot hatrendbeli, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntettével gyanúsították meg. A zsaruk november 10-én lezárták az eljárást, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

(Forrás: Zsaru Magazin)