Címlap Krimi Szobatársát l...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség lopás és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki kórházi kezelése során meglopta szobatársát.

A vádhatóság szerint a vádlott tavaly decemberben végén kórházi ellátásra szorult egy pécsi klinikán. Szobatársa a személyes holmijait, pénztárcáját, benne 50 000 forinttal és bankkártyájával a betegágya melletti szekrényben helyezte el. A vádlott kihasználva, hogy a sértett nem figyeli a szekrényét, ellopta a pénztárcát, amelyből a készpénzt, illetve a bankkártyát kivette, a pénztárcát pedig egy másik betegtársuk szekrényébe tette.

Az elkövetőt másnap reggel elbocsátották a kórházból, majd ezt követően három nap alatt 26 tranzakciót végzett a sértett bankkártyájával, melyekkel kis összegű vásárlásokat hajtott végre. A vádlott közel 100 000 forint kárt okozott a jogosulatlan bankkártya-használattal a sértettnek.

A férfi cselekménye – aki egyébként többszörös visszaeső – a készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettének, valamint a lopás vétségének a megállapítására alkalmas. A Pécsi Járási Ügyészség a vádlottal szemben szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.