Címlap Krimi Szörnyű: műan...

Szörnyű: műanyag szemeteszsákból formált galacsinnal fojtotta meg újszülöttjét egy anya Baranyában!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kilenc év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy baranyai nőt, aki 2019 decemberében megölte újszülött csecsemőjét egy baranyai faluban –közölte a Pécsi Törvényszék. 

Az ítélet szerint a nőt 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélték el, egyben megszüntették a vádlott szülői felügyeleti jogát mindhárom kiskorú gyermeke felett.

A jelenleg is letartóztatásban lévő nő 2008 óta élt férjével és gyermekeivel a baranyai faluban. Miután teherbe esett, a várandósságát a kezdetektől tagadta, 2019. december 10-én egészséges fiúgyermeket szült.

Azért, hogy a csecsemő létezése ne derüljön ki, egy műanyag szemeteszsákból formált galacsint dugott le az újszülött torkán, a gyermek fulladását okozva. A csecsemő testét és a szülésnél használt véres törölközőket szemeteszsákba rakta.

Reggel a vádlott egy másik lányával takaríttatta ki a lakást. A véres törölközőket rejtő fekete szemeteszsákot neki kellett elpakolnia egy ruhásszekrénybe. A következő nap, amikor minden családtag távol volt, a vádlott az udvaron az újszülött testét igyekezett elégetni, végül az udvaron egy szekrénybe rejtette, amit lomokkal eltorlaszolt.

A nyomozó hatóság 2019. december 18-án találta meg a holttestet. A vádlott nő sem a cselekmény elkövetésekor, sem a terhesség alatt nem szenvedett elmezavarban.

A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet. Az ügyész három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet még nem jogerős.

(Kiemelt képünk illusztráció)