Jön az “ellenzéki” MTI? Összehangolnák és felhangosítanák a nem jobboldali városvezetések híreit!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rövidesen elstartolhat az a kezdeményezés, amelynek célja az ellenzéki települési orgánumok összehangolása a kormánypropagandával szemben - tudta meg a Népszava.

A Gulyás Márton által alapított, a legnagyobb videómegosztón sikerrel futó műsor, a Partizán és a Jobbikhoz kötődő Nemzeti Televízió (N1TV) is stratégiai partnere lehet annak a médiavállalkozásnak, amely az ellenzéki vezetésű önkormányzatok orgánumaira támaszkodik – írja a Népszava.

A lap információi szerint elsősorban azokra a településekre – illetve a helyhatóságok által fenntartott és finanszírozott kiadványokra – építenek, amelyek tagjai a gödöllői polgármester, Gémesi György által vezetett Magyar Önkormányzatok Szövetségének, illetve a 2019-es önkormányzati választások után Karácsony Gergely által létrehozott Szabad Városok Szövetségének. Állítólag az ötlet a főpolgármester tanácsadói köréből származik, de Hódmezővásárhely független polgármestere, Márki-Zay Péter is beszélt arról még tavaly februárban, hogy szeretnének „létrehozni egy független hírszolgálatot, amolyan ellenzéki MTI-t”.

A hazai önkormányzatok nagy többsége fenntart valamiféle fórumot, hogy a helyi hírekről, fejlesztésekről, döntésekről beszámoljon a lakosságnak – Pécsett erre sok tízmilliós tételt költ el az önkormányzat. A Népszava úgy tudja,

a kezdeményezés célja, hogy egy kis létszámú központi stáb összehangolja és kiegészítse ezek tartalomszolgáltatását, illetve összegyűjtse azokat egy közös platformon. Az utóbbi egy olyan online „munkafelület”, amelyen keresztül a csatlakozó médiumok híreket, információkat, tartalmakat oszthatnak meg, tölthetnek le.

Ebben az értelemben a projekt már működik is viszonylag kevés résztvevővel, egy forrásunk szerint július közepére szeretnék a teljes fordulatszámot elérni.

A Népszava szerint a központi stáb egyik vezetője Kövesdi Péter lesz, az Érd Médiacentrum ügyvezető főszerkesztője, a lap korábbi munkatársa. Kövesdi azt mondta,

„valóban felmerült már tavaly az ellenzéki önkormányzatok kommunikációs együttműködésének igénye. Ennek lényege, hogy az ő felületeiken keletkező különféle tartalmakat hogyan lehetne eljuttatni egyrészt az országos médiába, másrészt az ország másik végébe”.

Ugyanakkor a Független Hírügynökség egykori vezetője hangsúlyozta, ellenzéki MTI-ről túlzás lenne beszélni, nem akarnak professzionális hírügynökséget építeni, mindössze arról van szó, hogy van igény az önkormányzati médiavilágban létrejövő tartalmak „felhangosítására”.

(via Népszava)

Előző sztori

Ha péntek, akkor Villány!

Következő sztori

Szörnyű: műanyag szemeteszsákból formált galacsinnal fojtotta meg újszülöttjét egy anya Baranyában!

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1