Címlap Baranya Terhes élettá...

Terhes élettársát verte és alázta egy fiatal Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy fiatal férfi ellen, aki élettársát rendszeresen bántalmazta, munkavégzésre kényszerítette, bérét pedig elvette.

A vádhatóság szerint a vádlott 2020 novemberében ismerkedett meg a sértettel, aki a vádlotthoz költözött, élettársi kapcsolatot létesítettek. A fiatal férfi italozó életmódot folytatott, a sértettel agresszíven viselkedett, többször szidalmazta és megütötte. A vádlott 2022 júniusában felszólította a terhessége hetedik hónapjában járó nőt, hogy másnap menjen napszámba, mezőgazdasági munkát végezni. A sértett tiltakozott, amin a vádlott feldühödött és őt arcon ütötte. A nő a bántalmazás miatt elment dolgozni, aznapi munkabérét a vádlott elvette tőle.

A nő a vádlottól való félelmében 2022 júniusában többször elment dolgozni úgy, hogy munkabérét a vádlott minden alkalommal elvette. A férfi a nőt arra is felszólította, hogy dolgozzon külföldön prostituáltként és amikor a sértett ezt visszautasította, megütötte őt. A vádlott több alkalommal bántalmazta a terhes nőt, aki a bántalmazások következtében nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett. A nő megpróbáltatásainak az vetett véget, hogy ismerőséhez menekült, akivel értesítették a családsegítő szolgálatot.

A férfit emberkereskedelem és kényszermunka miatt ítélhetik el, a bűncselekmények büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.